Name:
Location: Cap i Casal., Nació Valenciana

Tuesday, January 03, 2006

El nacionalisme que espenta


A sovint hem escoltat que -a hores d´ara- encara no és el moment del nacionalisme valencià.
¡Quanta ignorància! El nacionalisme d´estricta obediència valenciana porta anys inèdit*, segrestat dins d´un calaix.
*(Certament han hagut entitats nacionalistes, inclús un fum de nacionalistes, pero no ha existit una "oferta pública", una alternativa real. Ara, ya existix un cos ideologic i brolla una jovenalla formada i en ganes que permet aguaitar-se al futur en ilussió. En paraules de Guinot i Galàn: "Si en lo mal que ho he fet els nacionalistes, encara estem ahí ¿Qué collons passarà el dia que nos ensenyem?).
Front al valencianisme filocastellaniste (CV i uns atres) i front al valencianisme filocatalaniste (Bloc i uns atres), portem 25 anys sense una oferta obertament autòctona. Ni perifèria del centre, ni perifèria de la perifèria.
Charucs i corcats, rebujats, extraparlamentaris, en plena devallada, abdós fórmules es troben en mig d´un bon assucac. El fracàs dels castellanistes i dels catalanistes a fet entrega de la Nació al PP-PSOE.
No volem tampoc més "tercerviísme" (¿Per a qué juntar opcions malaltes i ferides de mort? ¿Cóm juntar moviments tan divergents?).
És el moment de mamprendre el camí del nacionalisme ferm i integrador, valent, pegat a la terra, en defensa dels interessos valencians, orgullós de la nostra identitat, i que proyecte cap al futur una Nació Valenciana moderna i europea. Sense renunciar a res.
Perque els valencians nos ho mereixem. Perque la nostra Nació s´ho mereix.

20 Comments:

Blogger Maulet said...

Efectivament, cal mamprendre l´autèntic nacionalisme.

El nacionalisme és un gran desconegut per al 90% dels valencians, i tots nosatres tenim l´obligació de ficar-lo a l´abast de tots els valencians.

Partits com CV o el Bloc mai han segut la solució: sempre han segut el problema.

Abdós -castellanistes i catalanistes- estàn en els seus "bunkers", aferrats a "la secta", mirant-se el melic des de l´immovilisme més reaccionari.

Hem d´oblidar-nos de les velles fórmules (regionalistes versus pancatalanistes) i començar de nou, des de la fidelitat a la NV.

I per supost, res de pactar ells, en els antivalencians, uns agenollats cap a Madrit i els atres agenollats cap a Barcelona. Tant els uns com els atres simbolisen el passat més penós de la nostra Pàtria. No tenen futur i aixina és demostra votades darrere votades.

No serà senzill, pero entre tots ho farem tot. La dignitat d´esta nació, al remat, surarà com toca.

No nos podem canviar la nostra valencianitat per una atra identitat aliena i enemiga. El sediment/substrat valencià està massa viu encara.

5:51 AM  
Blogger fanuc28 said...

ya estem..... com sempre.
Els autonomenats salvadors de la patria valenciana tirant al coll a Coalicio Valenciana, sense donarli cap oportunitat pera que demostre si son valencianistes o no, governant despres de les eleccions.
Massa odi, massa cels, massa de tot
teniu alguns.

Pero be, yo la casa la comence pels fonaments, si vosatros la voleu començar pel terrat a terra vos anira.

Yo no tinc res en contra del nacionalisme valencià, pero vosatros si que teniu molta intolerancia cap atres que no son del vostre pareixer.
Aixina que no vos ompligau la boca de democracia, perque sou igual que´ls atres que tant mos ningunegen, tant catalans, com madrilenys.

allà cadascu en lo seu

8:06 AM  
Blogger NACIÓ VALENCIANA said...

Hola, Fanuc.

A soles volem respondre als teus comentaris.

Als que només es considerem "servidors de la NV" nos dius "salvadors de la pàtria". No amic, t´enganyes de dalt a baix. Torna a llegir el blog i voràs com t´equivoques.

Respecte a CV no tenim res a dir. Senzillament, no és el nostre partit. CV té tot el dret a fer i a desfer lo que li rote, com nosatres també tenim dret a opinar. Aixó es diu "llibertat d´expressió".

En tot cas, CV és un partit regionaliste/foraliste de dretes, mentres nosatres sóm nacionalistes de progrés. No estem en el mateix proyecte.

Tambe dius que li tenim "odi i cels a CV". Pensem que no cal ni contestar-te´n. El valencianisme de construcció no coneix eixes paraules, puix nosatres sempre intentem actuar en positiu.

Més encara: "Intentem bastir la casa des del terrat". No ho entenem gens. Nosatres treballem per mantindre la flama de la consciència valenciana i l´identitat nacional del nostre poble. Ara be, la NV s´ho mereix tot o no pensem renunciar a res.

Per últim parles "d´intolerància". ¿Pots ficar-nos algún eixemple concret d´intolerància en esta uep?. Intolerants podrien ser les teues paraules.

No obstant, volem obrir el debat de bat a bat, i t´animen a que nos continues enviant mensages, puix nosatres pensem que el valencianisme ha de ser cosa de TOTS els valencians, vinguen d´a on vinguen.

9:37 AM  
Blogger fanuc28 said...

dius en el articul "Front al valencianisme filocastellaniste (CV i uns atres) i front al valencianisme filocatalaniste (Bloc i uns atres), portem 25 anys sense una oferta obertament autòctona. Ni perifèria del centre, ni perifèria de la perifèria."

a vore, ya tildeu de "filocastellaniste (CV i uns atres)" i digau "front" ad aço.
encara no li has donat cap oportunitat i ya estas dient que estas "front".
¿es tolerant aço?

no te equivoques tu tampoc.

1:14 PM  
Blogger Ferrer said...

Che, collons. No mos tirem al coll entre mosatros. CV no es l' enemic. L' enemic es PP, PSOE, EU, Bloc, ERC, CIU... Pero no CV.

Aci estem tots en el mateix barco no? No volem tots una Llengua Valenciana independent de la catalana? Ho volem si o no? Puix si la resposta es si, unim les forces front a l' enemic comu o poc importarà ser nacionaliste, regionaliste o foraliste ya que Valencia haura desaparegut del mapa.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/ http://valencianots.blogspot.com/

1:49 PM  
Blogger fanuc28 said...

estic d´acort en tu FERRER

2:45 PM  
Blogger NACIÓ VALENCIANA said...

Evidentment, CV té que arreplega una chicoteta part de reivindicacions valencianistes, i ahí estem tots d´acort.

Ara be, es tracta -ya ho hem dit- d´una "chicoteta" part.

A banda, el seu programa social és massa conservador per a nosatres.

No tenim res en contra de CV (com tampoc tenim res en contra d´UV, ENV, ANV, etc), puix respectem totes les ideologies.

És més, dins de l´espectre de la dreta valenciana, ixcà CV (partit regionaliste) li lleve molts vots al PP (partit botifler 100%); lo mateix que nos alegrariem si ENV o ANV li furtaren un bon cabàs de vots al PSOE o a IU.

Nosatres no pertanyem a cap opció política, simplement estem volem fundar una entitat cultural netament valencianista i de progrés.

Nos agradaria que CV reivindicara qüestions com la nacionalitat històrica; la comarcalisació; la potenciació de l´autogovern dels valencians (la reforma de l´Estatut dóna oix); que defenguera les Normes d´El Puig i el requisit llingüístic; etc.

No entenem com un partit valencianiste pot "ofrenar noves glòries" als que des de 1707 i "por justo derecho de conquista" (sic) nos furtaren l´indepèndencia, nos derogaren Els Furs, nos prohibiren la llengua, etc. En eixe sentit, ni pancatalanistes ni panespanyolistes.

La Nació Valenciana és una nació agraviada (més be ocupada) des de fa 3 segles i encara hui estem considerats des de madrit com una regió (autonomia) de tercera divisió.

Volem lo que nos pertanye, ni més ni manco. Infraestructures estatals en ports i aeroports; en carreteres; respecte a la nostra identitat cultural i llingüística; una Agència Tributaria justa i solidaria; una policia com l´ertzantzia o els mossos d´esquadra...¿Tenim o no tenim dret a reclamar lo que nos pertoca...?

També nos agradria que CV no criminalisara al nacionalisme valencià; no tindre que estar sempre defenent l´Himne Nacional (no el regional); la senyera estrelada (símbol de llibertat); el terme historic de Nació Valenciana (junt al de Regne), etc.

No nos agrada el boicot i preferim campanyes en defensa dels productes valencians (nos agradem les propostes en "positiu", no en "negatiu").

No entenem el concepte de "Pàtria Gran" (l´estat espanyol) i el de "pàtria chica" (la NV); ni "el regionalismo bien entendido" (invent de Lizondo); ni el valencianisme tòpic i folclòric de paella i casal faller. La NV és molt més i mereix molt més. Els valencians mereixem molt més.

A banda resten les reivindicacions de caire social: defensa de l´hortal i del mig ambient; no a les polítiques especulatives; servicis social per als més desprotegits; aposta per la sanitat o l´ensenyament públic i de qüalitat; etc.

Pero tornem a dir-ho: intentem ser objetius des de l´estricta obediència valenciana. Si CV conseguic un cert grau de valencianisacio dins de la burguesia valenciana, llavors enhorabona.

Sempre preferirem els que celebren el 9 d´Octubre, senyera en mà, que els que celebren el 12 d´Octubre en una "estanquera" o simplement els que es queden en sa casa. Encara que per a nosatres els 365 sies de l´any són Sant Donís.

No sé si nos expliquem correctament, pero en cas de dupte, et pregue nos preguntes lo que et rote: volem fomentar el diàlec no partidiste entre totes les sensibilitats del valencianisme. Nosatres som ferms en les nostres postures nacionalistes pero no volem deixar al marge a ningú que estiga ben orgullós de ser i de sentir-se valencià.

Un abraç.

8:58 PM  
Blogger fanuc28 said...

te tornes ad equivocar.

CV no es un partit de dretes exclusivament.
CV es un partit que està agarrant el sentiment valencianiste de molts llocs i de diverses tendencies politiques, tens per eixemple al Partit Republica Blasquiste que recentment s´ha unit a CV, eixa gent, si hagueres parlat en algu d´ells, te demostraria que son igual o mes "rojos" que tu podries ser, progresistes i demes….
Pero clar com sempre teniu que dir que CV es de dretes, per com sona, res mes.


- Atra cosa:

Lo del any 1707, yo mire cap al futur, estem en un moment d´obrir portes i no de tancarles, i no me he quedat estancat en una data determinà per culpa de lo que va fer un borbo en una guerra civil ESPANYOLA, si, si, com ho sents, en una GUERRA CIVIL ESPANYOLA. (te sona aixo ¿no?, acaben de passar una nostres familiars i l´esquerra espanyola viu gracies al recort del passat proxim, que TRIST. ¿Aixo es progressisme o anar cap arrere? Que meu expliquen.

Ademes tu i yo estem ententmos perfectament en valencià per tant no pogue desfer el valencià el borbo com tu dius,dirte que a voltes se fiquen massa pedretes d´aci i d´allà i se fa una montanya canviant l´historia completament, atra cosa seria la normativa empleà per casdascu de mosatros, digam que yo soc un “rebelde”, (pero en causa), ya que estic fart dels traidors de la RACV, que no fan ni deixen fer i aguanten dins d´ells a gent com ANGEL CALPE.

Atra cosa:
Recorda el COMPROMIS DE CASP, on Vicent Ferrer i son germà Bonifaci Ferrer recolzaren l´unio de les 2 corones, l´aragonesa i la de castella, per 2 coses triaren esta opcio:
1/ que no governarà un rei naixcut en Catalunya, ya que estos ilustres germans ya sabien com eren els catalans en aquella epoca.
2/ tambe sabien que si elegien l´atre rei , Valencia se convertiria en un regne en molt de poder, i aixina sigué, recorda als BORJA, la exportacio de sedes i taronges, per mig del port de Valencia, etc.
tot aixo sigue gracies a que "mos facilitaren" el cami al haver donat eixe pas determinant, pero d´ahí a suvbordinarse ad ells hi ha un bon troç, o ¿ara resultarà que Vicent Ferrer i son germà Bonifaci eren amics i ofrenidors de noves glories ad espanya?
(yo tambe estic un poc en desacort en eixa frase de nostre Himne, si eixa de “Ofrenar noves glories a Espanya”, pero millors temps han passat per als valencians i millors vindran, digam que estem en una epoca fotuda, l´himne es aixina i no renegue d´ell
Crec que tant Vicent Ferrer com Bonifaci eren molt mes inteligents de lo que la gent es pensa.

Per tant yo me quede en lo bo i tu en lo roin
No se pot viure del passat, tenim que tirar avant.
I si vols que me parega als catalans i bascs en algo te dic que NO GRACIES, de moment tinc una personalitat crec que prou forta i no me fa falta pareixerm ad algu en res.

Lo de les estrelaes, que vols que te diga, estem en un moment que totes eixes coses creen confusio entre la poblacio, ya que per eixemple yo si que se que sou nacionalistes valencians pero la gent de carrer vos veu i lis pareixcau els mateixos que se manifesten en el nou camp, o siga catalanistes, creeu confusio en eixa bandereta i si la nostra es la real senyera corona desde 1377, ¿pq teniu que anar en atra? ¿no podeu ser nacionalistes en la real senyera i prou?
A mi personalment no m´agrà eixe tipo de canvis. ¿seré conservaor per aço? Puix be si ho soc, ho soc en molt d´orgull.

-Ahhhhhh, atra, que yo no soc cap “BURGUES” i com yo hi ha moltisima gent dins de CV que som treballaors , com dius que Coalicio Valenciana es un partit de burguesos, en estes afirmacions dones ad entendre que parles d´una cosa que no saps.

De ENV, sols tinc entes que escrivien les seues circulars en els normes de la AVL, espere que hagen canviat, si no mal eixemple has ficat.

I si en Madrit estem considerats com una regio de 3 divisio tirali les culpes als politics que mos governen, no a la gent de Madrit, ni de la resta d´Espanya.


Ademes, si dius que passes de la politica i que sou un grup cultural i “progresiste” (aço me sona a partit politic) , ¿pq opines-opineu de la politica? No me val, que ara me digues que tens dret a dir lo que penses i despres dir que no eres politic ya que el ser politic es cada volta que opines d´una cosa.

¿Saps d´on be aixo de “politic”? de Grecia, per tant del Grec, significa “la gent de la polis”, crec que a bon entenedor poques paraules li fan falta.

De totes formes despres de tots estos punts discrepants en tu, te demane respecte i una oportunitat cap a Coalicio Valenciana, ya que s´han alçat moltes ilusions al voltant del mateix partit i sols mos falten els mateixos valencianistes ficantmos el dit en l´ull i en la llaga, pera desacredirtarlo.

Atre abraç i feliç 2006

4:48 AM  
Blogger Maulet said...

¡Hola, Fanuc!

Et contestarè yo mateix, i intentaré anar pam a pam.

CV I DRETA: No som nosatres els que diem que CV és un partit de dretes: ho diuen ells mateixos. Hui mateix ho diu Sentandreu en una entrevista que li fa l´edició valenciana del diari ABC.

PASSAT I FUTUR: "El poble que oblida sa història està condennat a caure en els mateixos erros". Pero és més: el nacionalisme de progrés sempre treballa mirant cap al futur (economia, mig ambient, drets socials, servicis públics, relacions internacionals, proyecció de la nostra identitat, etc).

PROHIBICIÓ DEL VALENCIÀ: L´història es ben cabuda. En 1707, per mig del Decret de Nova Planta, els castellans botiflers nos prohibiren la llengua. D´igual manera que "por justo derecho de conquista" nos llevaren l´independència.

RACV: Nosatres som fidels a la normativa de la RACV, feta per filòlecs valencians i valencianistes (Fontelles, Lanuza, Brú, Gimeno, etc).
No nos interessem ni les codificacions procatalanistes ni tampoc les codificacions procastellanistes.
Respecte a Àngel Calpe, entera´t puix ya no es ni membre de la RACV ni colaborador del Lletraferit.

COMPROMÍS DE CASP: Perfecte, podem parlar tot lo que desiges del Compromís de Casp i del paper que jugà Sant Vicent Ferrer, pero d´igual manera podem també parlar de 1707 -fet posterior- i del paper dels castellans, dels Borbons, dels botiflers, etc.

HIMNE: Respectem els que utilisen la lletra de l´Himne "regional", pero nosatres nos estimem molt més la lletra de l´Himne "nacional".
Els valencians no som una trista "regió". Els valencians som molt més: som una Nació, en mayúscules.

CATALUNYA I EUSKADI: En Catalunya i Euskadi compartim estat. Es tracta de nacions veines i punt. Lo mateix que Castella. Pero els valencians tenim una personalitat pròpia diferenciada de tots ells, mal que li pesse al nacionalisme espanyol.

ESTRELADES: Que la Real Senyera estrelada haja estat censurada i que la gent no sapia d´ella, no es argument per a no difondre-la, sinó més be tot lo contrari.
La estrelada no substituïx a la coronada, la complementa i és símbol de nació i de llibertat.

MADRIT: Nosatres no li tirem la culpa als polítics de Madrit, tot lo contrari. Li la tirem als polítics valencians (coents, poregosos, submissos, etc). No coneixes prou el nacionalisme valencià.
Res de victimisme. De fet, els polítics de Madrit fan lo que toca: expoliar-nos, com han fet des de fa 300 anys.
Des de que el Regne de Valéncia pertany a l´estat espanyol, ya no som una potència europea.
A hores d´ara, una Valéncia independent podria ser molt més rica que Suïssa, Holanda, Andorra, Lietchestein, Mónaco, Sant Marí, Dinamarca, etc (Quasi totes elles mé chicotetes que la NV, puix ser gran no supon major índex de riquea).

POLÍTICS: Ho afermem al ras: Som una grup cultural, lo qual no significa que no pogam opinar de política. Nos interessa la llibertat de la Nació Valenciana i ningú nos llevarà la llibertat d´expressió, d´igual manera que tampoc en atres temps li la llevaren a la Joventut Valencianista, a ACVP o al GAV ¿Vols dir que nosatres no podem expressar-nos sobre la realitat que nos envolta?

Salutacions a tots els que s´estimen esta Nació, des de la discrepància pero sempre des del respecte i intentant unir, mai separar.

9:23 AM  
Blogger Ferrer said...

nacio valenciana:

comprenc la teua postura i et done la rao en una part ben important dels teus arguments.

Ara be, en els moments critics de l' historia inclus bandos que no es duen be entre ells s' han unit front a l' enemic comu, partits oposts ideologicament s' han unit en un govern de concentracio nacional front a l' enemic comu.

Si no fora perque macedonis, atenencs, espartants i les demes polis heleniques uniren totes les seues forces en un front comu contra Persia hagueren segut arrasats tots. Pren nota.


Ara lo que cal es unir les forces de tots els valencianistes per a salvar la Llengua Valenciana. Perque no t' enganyes... si fallem en l' intent de tindre una Llengua Valenciana independent, molt mes encara fallarem en el de tindre un païs independent.

Si en lo poc no podem ¿com anem a poder en lo molt?

valencianistes units!

9:33 AM  
Blogger Ferrer said...

http://llenguavalenciana.blogspot.com/ http://valencianots.blogspot.com/

9:33 AM  
Blogger Ferrer said...

Maulet:

Des de que el Regne de Valéncia pertany a l´estat espanyol, ya no som una potència europea.
A hores d´ara, una Valéncia independent podria ser molt més rica que Suïssa, Holanda, Andorra, Lietchestein, Mónaco, Sant Marí, Dinamarca, etc (Quasi totes elles mé chicotetes que la NV, puix ser gran no supon major índex de riquea).

-->Correcte.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/ http://valencianots.blogspot.com/

9:37 AM  
Blogger fanuc28 said...

Puc discrepar un poc (pero un poc soles) en FERRER, pero tinc igual de clar que ell, lo que es lo millor per als valencians i no es atra que l´unio politica.

feliç 2006 Ferrer, soc un "fan" teu.

10:00 AM  
Blogger fanuc28 said...

CV ¿on diu que es un partit de dretes? pero el mateix partit, no atres.

Fontelles, Lanuza i Gimeno ya no estan en la RACV, han sigut expulsats per Voro Lopez (el manipulaor i antivalencià) per lo manco se en seguritat que Chimo Lanuza ya no està, informat.
per tant com està el senyor VORO al cap està totalment desacredità eixa institucio que tant mos hem partit la cara i el pit per ella i que tant mos ha donat l´esquena continuament

no t´entenc al dir que l´estrelada complementa a la real senyera, eixa bandera no necesita CAP COMPLEMENT, es prou bonica i noble per ad estar a soles.
en lo demes discrepem (que bonica es la llibertat d´expresio), pero accepte la teua postura.
Salut i força en el canut per al 2006 "maulet"

5:26 PM  
Blogger Maulet said...

CV ¿on diu que es un partit de dretes? pero el mateix partit, no atres.

***RESPOSTA: T´ho tornem a dir: no ho diem nosatres, ho diu CV. ¿Com pots dir que CV no és un partit de dretes? A soles has d´entrar en la seua uep.
No pots negar-ne les evidències.
Fontelles, Lanuza i Gimeno ya no estan en la RACV, han sigut expulsats per Voro Lopez (el manipulaor i antivalencià) per lo manco se en seguritat que Chimo Lanuza ya no està, informat.

***RESPOSTA: Fontelles, Gimeno i Lanuza, a més de ser filòlecs llicenciats sempre han segut nacionalistes d´esquerres. DE fet, són bons amics nostres.
Ara be, és RADICALMENT mentira que Voro López els haja expulsats: simplement varen retirar la seua candidatura. ¡¡¡No pots dir mentires!!!


per tant com està el senyor VORO al cap està totalment desacredità eixa institucio que tant mos hem partit la cara i el pit per ella i que tant mos ha donat l´esquena continuament

***RESPOSTA: Que sàpies que la RACV té vora 100 anys d´història i l´institució és molt més que Voro López.
¿Qué passa? ¿Qué com no estàs d´acort en Voro López ya no t´agrada la RACV? ¿Et pareix eixe un argument coherent?
De totes formes, ya hem vist que no seguixes les Normes d´El Puig.
no t´entenc al dir que l´estrelada complementa a la real senyera, eixa bandera no necesita CAP COMPLEMENT, es prou bonica i noble per ad estar a soles.

***RESPOSTA: La senyera estrelada no substituïx a la Real Senyera. L´estrelada és el simbol de Nació i de llibertat, i per tant és una bandera de lluita pròpia dels nacionalistes segons les lleis de l´heràldica.
Fa 100 anys els nacionalistes valencians hagueren pogut triar una atra bandera (de fet també apareix una atra senyera nacionalista en un rat penat en elloc d´una estrela) pero triaren eixa, com haguerem pogut triar una bandera blanca en un guerrer de Moixent. És (per a entendre´ns) com si fora la bandera pròpia d´un partit.
en lo demes discrepem (que bonica es la llibertat d´expresio), pero accepte la teua postura.
Salut i força en el canut per al 2006 "maulet"

***RESPOSTA: Lo important és que continues lluitant per la NV des dels teus ideals, mirant sempre lo que t´unix a un atres valencianistes.
No tots hem de pensar lo mateix. Tu eres un defensor de la llengua i la cultura valenciana, i nosatres també, pero nostres des de l´esquerra i des de la reivindicació de sobirania i llibertat per a la nostra Nació.
I qui estime la NV -i tu l´estimes- sempre tindra la nostra consideració i el nostre respecte. Volem oferir una opció de "portes obertes" a tots els patriòtes, vinguen d´a on vinguen i pensen com pensen.
I lo mateix: molta salut -i sort- per al 2006, que de segur te la mereixes. Un abraçada.

10:13 AM  
Blogger Maulet said...

CV ¿on diu que es un partit de dretes? pero el mateix partit, no atres.

***RESPOSTA: T´ho tornem a dir: no ho diem nosatres, ho diu CV. ¿Com pots dir que CV no és un partit de dretes? A soles has d´entrar en la seua uep.
No pots negar-ne les evidències.
Fontelles, Lanuza i Gimeno ya no estan en la RACV, han sigut expulsats per Voro Lopez (el manipulaor i antivalencià) per lo manco se en seguritat que Chimo Lanuza ya no està, informat.

***RESPOSTA: Fontelles, Gimeno i Lanuza, a més de ser filòlecs llicenciats sempre han segut nacionalistes d´esquerres. DE fet, són bons amics nostres.
Ara be, és RADICALMENT mentira que Voro López els haja expulsats: simplement varen retirar la seua candidatura. ¡¡¡No pots dir mentires!!!


per tant com està el senyor VORO al cap està totalment desacredità eixa institucio que tant mos hem partit la cara i el pit per ella i que tant mos ha donat l´esquena continuament

***RESPOSTA: Que sàpies que la RACV té vora 100 anys d´història i l´institució és molt més que Voro López.
¿Qué passa? ¿Qué com no estàs d´acort en Voro López ya no t´agrada la RACV? ¿Et pareix eixe un argument coherent?
De totes formes, ya hem vist que no seguixes les Normes d´El Puig.
no t´entenc al dir que l´estrelada complementa a la real senyera, eixa bandera no necesita CAP COMPLEMENT, es prou bonica i noble per ad estar a soles.

***RESPOSTA: La senyera estrelada no substituïx a la Real Senyera. L´estrelada és el simbol de Nació i de llibertat, i per tant és una bandera de lluita pròpia dels nacionalistes segons les lleis de l´heràldica.
Fa 100 anys els nacionalistes valencians hagueren pogut triar una atra bandera (de fet també apareix una atra senyera nacionalista en un rat penat en elloc d´una estrela) pero triaren eixa, com haguerem pogut triar una bandera blanca en un guerrer de Moixent. És (per a entendre´ns) com si fora la bandera pròpia d´un partit.
en lo demes discrepem (que bonica es la llibertat d´expresio), pero accepte la teua postura.
Salut i força en el canut per al 2006 "maulet"

***RESPOSTA: Lo important és que continues lluitant per la NV des dels teus ideals, mirant sempre lo que t´unix a un atres valencianistes.
No tots hem de pensar lo mateix. Tu eres un defensor de la llengua i la cultura valenciana, i nosatres també, pero nostres des de l´esquerra i des de la reivindicació de sobirania i llibertat per a la nostra Nació.
I qui estime la NV -i tu l´estimes- sempre tindra la nostra consideració i el nostre respecte. Volem oferir una opció de "portes obertes" a tots els patriòtes, vinguen d´a on vinguen i pensen com pensen.
I lo mateix: molta salut -i sort- per al 2006, que de segur te la mereixes. Una abraçada.

10:13 AM  
Blogger fanuc28 said...

atra volta:

mira aci te deixe el discurs fundacional de Coalicio Valenciana
disme ¿on has vist que tal partit es de dretes?.
i si ho has vist en algun lloc ficau aci. No costa res collons.
Si meu demostres te donare la rao, mentrestant discrepe
un abraç
-----------------------------------
Mos trobem davant un panorama complicat per al valencianisme, que tenim que analisar en rigor, realisant una autoevaluacio de lo que ham fet cada u de mosatros i, per mosatros, les entitats a les que perteneixem.

En ocasions se mos ha acusat de ser massa critics i incisius entre els mateixos valencianistes, pero despres del panorama que han deixat rellevants companyers que mos llideraven social, politica i academicament, ham d´aplegar a la conclusio de que els nostres vaticinis s´han complit tragicament.

Del valencianisme social, ham de confirmar la desvertebracio de les entitats valencianistes per mig del fracas individual i colectiu. ¿Quantes entitats conegudes del moviment valencianiste pel pas del temps han perdut el seu protagoniste? ¿Que ha passat en la Coordinaora en estos ultims anys decisius per al futur de la Patria i de la Llengua Valenciana? ¿Que ha succeit en la Plataforma Normes del Puig que es creà pera afonar el protagonisme de la Coordinaora i del Grup d'Accio Valencianista en els moments en que estava debatintse la creacio de l´AVLL?

Del valencianisme cultural ham de constatar la perdua de l´unitat de criteri i, lo que es pijor, la perdua de la referencia moral de les persones que encapsalaven les entitats mes antigues i veneraes per mosatros. Unes, miserablement compraes per la venda dels seus representants que, sense la mes minima vergonya han pasejat la miseria del seu compromis en la politica i en el carrec al front de l´administracio del Partit Popular, i atres, per mig de l´humillant aceptacio de perteneixer a l´institucio mes destructora de la llengua valenciana: la AVLl.

Molts denunciarem la mentira de l´Academia Valenciana de la Llengua i la trampa en que l´anterior President de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana, anava a fer caure a uns quants valencianistes pera escenificar el fi de la batalla llingüistica en la publica derrota d´un valencianisme que anava a prestarse a interpretar el paper mes humillant i infamat d´esta tragedia: el del vençut.

¿Quantes voltes diguerem i clamarem pera que cap valencianiste participara en la tragicomedia que l´Institut d´Estudis Catalans i Eduardo Zaplana mos teniem preparà, pera escenificar en la gran gala del catalanisme que presidiria gojos un Jordi Pujol exultant per la seua victoria, guanyà a pols de dinés, mentires i vanitats i aon significats valencianistes acodiren pera mostrarmos el seu costat mes miserable i sinistre?

I en el valencianisme politic, despres de tindremos que enfrontar en ell en el temps en que es creà l´AVLl per la seua complicitat en l´emisio del dictamen del Consell Valencia de Cultura, orige del naiximent de l´academia, aplegarem desde l´eleccio de Jose Maria Chiquillo a un retrobament entre esta casa mare i el que va ser el nostre fill politic, que augurava un futur d´unitat per tal de donar una resposta efectiva i unisona ad eixe cavall de Troya que mos volia i mos vol furtar la llengua.

Pero no ha pogut ser. Una vegà mes, les miseries personals, sempre les miseries, han pogut mes que l´anima valenciana. I en la mes dramatica encreullà de la nostra historia, a punt de durse a terme la pijor envestida contra la llengua valenciana: la seua desoficialisacio, ara, els que eren els nostres representants politics, es pujen a llom del mateix cavall politic que engendrà el de Troya pera destruccio de la nostra benvolguda i ferida personalitat valenciana.

Eixa Unio Valenciana pera la que molts demanarem el vot i a la que financiarem, ara, en un acte d´autentica estafa politica, es ven al millor postor, al PP, pel sou dels seus dirigents despres de passejarse i fotografiarse vergonyosament al costat dels representants del Bloc i davant d´una marfega pera que quede prou clara la seua impudicia politica i la seua inmoralitat personal.

Davant el solar deixat pels traidors socials, culturals, academics i politics del valencianisme ¿quina solucio mos queda als que despres de tant de temps encara sentim l´urgencia d´una intervencio politica coma ultim i definitiu remei pera totes les malalties que patix la personalitat valenciana?

Ya en juliol de 1999 varem advertir a la societat valenciana de lo que anava a passar. Quan es creà fa quatre anys i mig la fundacio Nou Valencianisme plantejavem la necessitat de reordenar politicament el valencianisme. I una vegà mes, com en el 92 i en el 97, se mos tancaven totes les portes de la politica.

Unio Valenciana va voler mantindre la seua estructura pero sempre d´esquenes al valencianisme de lluita, l´unic valencianisme que mai ha defraudat al Poble Valencià.

I ara, despres de la desfeta, l´unica eixida que mos queda es escomençar de nou. De nou que no de zero. Perque el descredit en que mos han deixat despres de derrotes guanyaes per l´incoherencia i insolvencia dels seus liders, mos exigix un esforç major per tal d´eixir del clot de l´indiferencia social en la que hui es trova el valencianisme politic. I mes encara si tenim que enfrontarmos en l´esclafant maquinaria electoral del Partit Popular en un autentic planter de figures pseudovalencianistes: Ramon Llin, Mayren Beneyto, Alfonso Novo, Vicente Ferrer, Enric Esteve i, ara, Jose Maria Chiquillo, que estan en el PP “para hacer más valencianismo, si cabe”.

No a soles tenim que eixir del clot de l´humillacio politica sino que, ademes, tenim que eixir a denunciar la mentira valencianista del Partit Popular que exibix en el seu escaparat electoral ad estos ninots de falla que colaboren en la confusio generalisà, en una autentica estafa politica, i que son la vergonya del verdader valencianisme social i popular.

Cansats de sobreviure davant de tanta decepcio personal molts pensem que es el moment de mampendre una nova etapa de servici al valencianisme desde la política. Es probablement lo ultim que mos queda pera donar un colp damunt de la taula i dir que aço s´ha acabat.

Han segut tantes i tantes les portes tancaes, les difamacions i les calumnies, les mes doloroses provenint dels mateixos valencianistes, que a vegaes podem pensar que ya no val la pena.

Pero quan mirém que no som mosatros els que ham abandonat, sino ells els que han eixit fugint cap al sol que mes calfa, pensem que tenim un deure no a soles en la nostra coherencia, sino en tots els que hau confiat a lo llarc d´estos anys en la trayectoria personal de grans valencianistes com Juan García Sentandreu.

I com ham segut lo que ham segut, ham segut lo que som, i som lo que som, a Deu gracies, crec que la nostra proposta politica cap a vosatros deu de ser la mes honesta i coherent pera que ningu es senta enganyat. La nostra oferta valencianista deu ser clara i neta pera no tindre que amagar la cara com estan fent atres.

I si diguem que volem plantejar a la societat valenciana una proposta valencianista, foralista, constitucional, conservaora i social, es per la senzilla rao de que es la que mos dicta la nostra conciencia, la mateixa que mos guia despres de casi 25 anys, a seguir lluitant.

Coalicio Valenciana vol trovar un punt d´encontre que desde la tolerancia i respecte personal i ideologic, i desde el respecte a la llegalitat constitucional, fructifique en una suma de forçes que, coalligaes estrategicament, donen el colp d´efecte necessari per al renaiximent victorios d´un nou valencianisme.

No deguem de tindre por ni complexos a ser com som ni a dir lo que creguem. I si el nostre llenguage, la nostra forma de ser no els agrà, alla ells. Mosatros no volem ser com els demes. No admitim els seus patrons ni mides. Mosatros parlem d´una politica d´autentic servici a la nostra societat desde la nostra conviccio etica del be del Poble Valencià. Les nostres premises son:

Foralisme. Coalicio Valenciana sera foraliste o no sera. Pero quan parlem de foralisme no mos estem referint simplement al dret foral valencià abolit en 1707 pel decret de Nova Planta que es mantingue viu en els usos i costums no escrits de l´horta valenciana que varen ser reconegudes pel Tribunal Constitucional pera declarar la competencia de la nostra comunitat politica entorn als arrendaments historics. No, no es aixo. Tampoc es tracta de restaurar els nostres vells Furs en el sigle XXI. Parlem d´algo molt mes fondo vinculat al fet diferencial valencià. Els Furs otorgats per Jaume I son un simbol de la nostra identitat historica, de les llibertats tradicionals valencianes, de la singularitat de la nostra personalitat politica diferencià, d´un regim particular d´autogovern en la Corona d´Arago primer i en la Corona d´Espanya despres. Ahi es aon residix el valor de la foralitat en la coyuntura present. Quan mos califiquem com una alternativa foralista lo que estem afirmant es la realitat i actualitat del nostre antic Reine coma comunitat historica foral. Pero aço no es pur voluntarisme nostre, la propia llei de lleis, la Constitucio, la que en sa disposicio adicional primera declara que “ampara i respecta els drets historics dels territoris forals” i, per tant, ad ella mos acollim pera alçar la bandera de la foralitat valenciana.

¿Que significa ser foraliste? En primer lloc, ya que els nostres drets historics estan constitucionalment garantisats, l´Estatut d´Autonomia i tot l´ordenament autonomic que d´ell es deriva no poden ni podran ser mai interpretats contrariament a l´identitat historic-cultural i tradicional del Poble Valencià.

L´Estatut deu de ser l´actualisacio del nostre regim foral en el nou marc constitucional establit en 1978, estant obligà esta actualisacio a respectar i amparar les senyes d´identitat del poble valencià.

Ser foraliste supon, per tant, reivindicar la continuitat historica de la Comunitat Valenciana en el Reine de Valencia en lo que aixo significa de reivindicacio i conservacio de la nostra identitat i personalitat diferencià.

Mos ve a la memoria la formula del jurament del Furs pel Conquistaor davant les Corts del 7 d´abril de 1261: “Jurem mantindre en lo successiu, observar a perpetuitat i no contravindre mai en algo, els Furs i lleis de Valencia…, que lo mateix que mosatros jurem i confirmem dits furs i lleis, els nostres successors queden obligats a formar i confirmar dits furs i lleis, a cumplirlos i observarlos a perpetuitat i a no contravindrelos mai”.

Pos be, per als que mos definim foralistes, esta deu de ser la primera obligacio del Govern de la Generalitat Valenciana: mantindre i no contravindre mai en consevol cas la singularitat de la nostra comunitat historica. En segon lloc, definirse coma foraliste implica tambe una nova cultura politica, una especie de forma d´articulacio de la nostra comunitat en una realitat plural superior desde el reconeiximent de la nostra singularitat historica, politica i llingüistica.
Parafrasejant a un politic navarro, “la foralilat es la forma d´integracio pactà en una unitat politica mes ampla”. Per aixo mos definim coma foralistes per que volem que el Reine es mantinga com lo que sempre ha segut, una comunitat propia i diferencià, integrà desde fa cinc sigles en la monarquia comu que aglutina les aspiracions d´autogovern de les diferents terres d´Espanya que naixen de les seues historiques senyes d´identitat peculiars i diferenciaes.

Constitucional. Complint l´acort que va supondre el manifest del Nou Valencianisme de 1999, confirmem el nostre ferm compromis en la defensa de la llegalitat constitucional vigent, no a soles coma maxim cos juridic, sino per damunt de tot coma espai social i moral aon es reflexen totes les llibertats, drets i deures individuals i colectius i que fan del individu, de les persones, els protagonistes d´un proyecte conjunt. Un proyecte de solidaritat gravat per la voluntat enriquidora de diferents cultures, reines i regions que han confluit en l´historia en la defensa d´uns principis i llibertats que sempre han defes en comu i que hui troven en la Constitucio tota la seua fortalea.

La nostra conviccio moral de que constitucio i nacio están identificaes no es frut d´un sentiment mes o manco apassionat sino d´una reflexio personal i intelectual que em confirmen que estes realitats han segut i son a lo llarc de l´historia un espai de cooperacio, un marc racional i estable de garanties de llibertats i drets individuals d´orde civil i d´ambicioses metes compartides, de respecte a les lleis justes i iguals pera tots, un espai de pluralitat cultural, etnica, religiosa o llingüistica en una armonia de mutua llealtat que es manifesta en el principi constitucional i huma de la solidaritat.

Conservaor. Mosatros apostem per la reivindicacio dels valors tradicionals heretats d´un humanisme cristia que fon fonament de tota nostra cultura valenciana a lo llarc de casi 2.000 anys. El valor de la tradicio residix en la seua permanencia i pervivencia historica. En eixa tradicio social, moral, cultural i llingüistica que volem conservar es aon residix l´anima historica del Poble Valencià. Totes les seues institucions i valors, com el respecte al valor nuclear social de la familia, el respecte a la vida i la dignitat de la persona seran fonament de la nostra proposta politica. Donarém en aixo resposta a una gran part de la societat valenciana que hui per hui denuncia la desvalorisacio ideologica del Partit Popular que, entregat al poder pel poder, al govern a colp d´enquesta, ha buidat el seu programa electoral del contingut ideologic tradicional i cultural, fent concessions inadmissibles.

Social. Creguem que l´Estat i la politica han d´estar, sense dupte, al servici de dos maximes socials. La dignitat del treball i la defensa dels desvaforits. Front a una estructura mundial globalisaora que reduix l´individu a ser un simple engranage de produccio, front a la preeminencia de les empreses que tendixen a la monopolisacio, mosatros defenguem el protagonisme social de les persones.

La societat de mercat, ara disimulà socialment en l´eufemisme de la societat del benestar, no ha resolt el problema de les injusticies individuals i colectives. Defenguem una societat basà en el treball lliure, en l´empresa i en la participacio.

Esta empresa no s´opon al mercat, sino que exigix que este estiga controlat oportunament per les forçes socials i per l´Estat, de manera que es garantixca la satisfaccio de les exigencies fonamentals de tota la societat. Declarem coma unica jerarquia social la del treball. Neguem cap atra categoria que no siga la dels productors i treballaors.
Volem una societat justa, i la justicia a soles es pot garantisar invertint sense por i sense retalls en colectius debils i marginats sense aprofitarse de la seua debilitat social pera tindrelos rellegats presupostariament en anys de prosperitat economica.

La solidaritat social no pot ser producte d´iniciatives individuals com propon el lliberalisme economic: La solidaritat social ha de ser un valor permanent de l´organisacio social.

L´inversio en les persones, en la seua faceta jovenil donant resposta eficaç a les demandes llaborals i de vivenda, en la tercera edat garantisant un poder adquisitiu real i sense demagogies.

I els interesos propis de la nostra terra: infrestructures, exportacio, turisme, demanen una veu genuinament valenciana en tots els llocs de representacio social i politica.

Valencianiste. Pero per damunt de tot lo nostre son els homens i dones del nostre Reine de Valencia, la seua cultura, la seua llengua, les seues tradicions, les seues institucions i el seu futur individual i colectiu. Volem erradicar definitivament eixa lacra que patim d´un meninfotisme que mos esta fent pedre oportunitats de lliderage no a soles coma comunitat politica, sino tambe coma comunitat cultural.

Pero pera que el Reine de Valencia puga lliderar culturalment una comunitat nacional deguem d´aclarir definitivament el greugissim enfrontament que mos dividix en el si de la nostra societat. I el debat es deu d´aclarir necessariament per mig d´una victoria rotunda i sense paliatius del valencianisme front al catalanisme, borrant de la memoria individual i colectiva esta tragica pagina d´autonegacio i autodestruccio que supon el catalanisme.

O acabem en l´Academia Valenciana de la Llengua i llevem el catala definitivament de les escoles i universitats, o este Poble està dispost a pedre definitivament la seua consciencia i la seua personalitat. O tornem a guanyar l´anima valenciana o lo que quedarà d´esta gloriosa comunitat a soles sera un recort manipulat de la seua historia.

¿Quina image de solvencia es pot donar en una politica institucional totalment catalanista aon els representants politics, universitaris, academics i mijos de comunicacio no creuen en l´entitat idiomatica de la llengua valenciana?
¿Com es pot reivindicar el poder economic i cultural valencià, si esta societat esta representà per pesones que assumixen la nostra dependencia cultural cap a Catalunya?

Ham de donar una resposta clara i aclaridora a tot el Poble Valencià en tots els estaments, a tots els homens i dones de consevol edat pera que es senten orgullosos de ser valencians.

La nostra aparicio en l´arena politica sera contestà per tot lo mon. Que no mos capia el menor dupte que aniran contra mosatros, pero Coalicio Valenciana no baixarà la guardia.

Es l´hora, senyores i senyors, benvolguts amics, del naiximent, del renaiximient d´una nova oferta jove, sensata i coherent que arreplegue les aspiracions mes netes i genuines d´un poble angustiat per la mentira i per la confusio.

No anem a caure en la mesquindat i a negar que el PP ha donat ad esta societat una etapa de prosperitat economica.

El Poble no a soles viu, ni deu de viure, complint les seues metes materials sino tambe i, per damunt de tot, alcançant els seus objetius i anhels morals. La nostra oferta foralista, constitucional, conservaora, social i valencianista pot ser lo que el Poble necessite pera omplir eixe espai ideologic que ningu representa hui per hui. Creguem que està plenament arrailà en l´historia i en la forma de ser i sentir dels valencians a lo llarc de generacions.

Mosatros mamprenguerem esta lluita oberta en defensa de la veritat, oponentmos al discurs de la mentira dominant, per que el nostre espirit mos demanava algo mes que la lluita pel poder. Eixe poder que mai mos ha interesat es presenta cada vegà mes necessari i mes urgent.

Pero per ser urgent no deguem de pedre la paciencia. Com mai l´ham perdut a lo llarc d´estos anys en que, en les catacumbes a les que mos condenaren, ferem la nostra llavor, i mantenint encesa la flama de la rao i de la dignitat donarém sempre una esperança a la valencianitat. Tingam paciencia pero, mai mes, deixant passar les ocasions.

En politica, com en consevol atra empresa humana, lo important es tindre rao. Que els demes mos la donen es a soles qüestio de temps. Deixem que atres es dediquen a guanyar temps al temps. Mosatros mos entregarém en constancia i entusiasme a omplir el temps de rao. De rao valencianista.

Moltes gracies.

12:16 PM  
Blogger fanuc28 said...

ATRA COSA:

¿REALMENT HAS PARLAT EN CHIMO LANUZA?
Me pareix que no, parla en ell i a vore lo que te diu.
A lo millor cadascu coneixem una versio diferent,
pero que yo sapia, ell en la taula redona que´s celebra en el GAV, digue que la seua expulsio havia segut "maquillada" coma acte democratic, per mig d´una votacio ya amanyà ans.

¿ has pensat pq collons han tirat a gent tan valida com CHIMO?
te ho dic yo, pq se rebotà contra la nova normativa dels accents i a Voro no li agraen els que no pensen com ell.
¿i pq Penyaroja ya no està on deu estar dins de la RACV, siguent la persona mes valida que te eixa institucio?
per lo mateix que a Chimo Lanuza

acabe diguente i preguntante

si la RACV se tira a un pou ¿tu aniras raere?

no me pregues mal les meues afirmacions, tinc digam que un defecte.
Soc directe.

pero sense mala llet

parlem

1:40 PM  
Blogger NACIÓ VALENCIANA said...

"Coalicio Valenciana es un partit foraliste, regionaliste i de tall social, i que te les seues arraïls en l´humanisme cristia, nostre substrat politic es el mateix que el del PP, encara que el PP ha venut una vertent valencianista que no te i mosatros som la representacio del valencià tradicional"

Extracte de l´entrevista a Sentandreu que hui mateix publica www.elpalleter.com
Més informació de l´ideologia de CV en la plana uep www.coaliciovalenciana.com

No és que la gent diga que CV és un partit de dretes: és que ho reconeixen els mateixos.

2:22 PM  
Blogger Ferrer said...

Vos convide a que entreu i opineu sobre una reflexio que he fet sobre les seleccions valencianes que es diu SELECCIONS NACIONALS VALENCIANES: ESTAT DE LA QÜESTIO. M' agradaria coneixer els vostres punts de vista.

http://llenguavalenciana.blogspot.com/

9:45 AM  

Post a Comment

<< Home

naciovalenciana@hotmail.com