Name:
Location: Cap i Casal., Nació Valenciana

Friday, February 10, 2006

Que vullguen, que no, VALÉNCIA UNA NACIÓ.


 1. Farts, n´estem farts. A hores d´ara qui dupte que Valéncia és una Nació...o és un ignorant...o és un incult...o és un f.d.p...

  Quan Jaume I -fill de Montpellier, rei d´Aragó- conquerí Valéncia com a "rei absolut" podia haver fet lo que li passara pels collons. I l´história és ben cabuda.

  El Regne de Valéncia quan més independent, millor. 5 segles de realitats nos avalem (fins 1707).

  - Jaume I creà un Regne, no un principat o un condat de "segona o tercera divisió". Jua, jua.
  - Nos dotà de Constitució pròpia ("Els Furs").
  - D´institucions jurídiques pròpies ("Els Jurats de les Ciutats". Vinatea fon u d´ells).
  - Moneda pròpia ("els rals").
  - Aduana en les fronteres.
  - Eixercit ("El Centenar de la Ploma") i marina pròpia.
  - Bandera pròpia (La Real Senyera).
  - Un "Segle d´Or" quan els castellans i els catalans apenes tenien lliteratura (Joanot Martorell, Ausias March, Sor Isabel de Villena, Roiç de Corella, etc).
  - Al remat: una poténcia europea. Económica i cultural.

  Llavors, el Regne pertanyia a la Corona d´Aragó de la mateixa manera de hui l´estat espanyol pertany a l´Unió Europea.

  Pioners en medicina, arquitectura, agricultura i peixca; en exportacions; primera lletra de canvi; primer hospital psíquic; el primer colege d´orfens; primera imprenta en la península ibérica; el poder dels Papes Borgia; figures europees com Sant Vicent Ferrer o Lluís Vives...A orri...¡Que cap guilopo/envejós nos toque els collons!.

  Per atra banda, una determinada manera de treballar la terra; una gastronomía sana i autóctona; una manera d´edificar massies i massos; un folclor (cants i balls) ben ric; unes tradicions extraordinaries; deports autóctons (pilota, colombaire, etc)...Fins i tot una idiosincràcia pròpia (a on arriba el meninfotisme). Com cantava Ketama: "No estamos lokos, ke sabemos lo ke keremos".

  I encara els salvapàtries antivalencians panchacontents del "PPSOE" tenen la barra de pactar un Estatutet de vergonya...O de merda...Es l´hora de ficar els collons damunt la taula: "Espanya no nos apanya".
  No a l´Estatut. Sí a l´Estat Valencìà.

4 Comments:

Blogger som valencians said...

Busque nacionalistes com yo que vulgen donar un pas mes alla en la defensa de lo nostre,pense que la politica es la via per a lluitar per lo nostre,per aixo vull crear un gran proyecte politic nacionalista valencia,serios,naconalista,d'esquerres,ecologista,democratic,sense partidisme que danyen la nostra terra,democratic,un gran proyecte per a lluitar contra el pancatalanisme y panespanyolisme,un proyecte que dona garanties al poble valencia,un proyecte esperançador,sense corrupcio,solament ab gent que vol el be per a la seua terra,un partit que tindra per prioritat fer valencianisme,lluitar per la terre,el mig ambient,el camp,la politica social,etc,pero sobre tot un partit jove ple de ilusions,esperançes,ab ganes de fer les coses be,ab gent humilde.En definitiva un partit nacionalista valencia que li done al poble lo que vol,la seua identitat y llengua.Este partit no sera ric en/de diners,pero sera un partit ric en ilusions ficaes.Per favor qui estiga interesat en este proyecte ambicios que es fique ab contacte meu a traves del meu correu: javi_jp_1989@hotmail.com

9:27 AM  
Blogger Tabe_ said...

Estic d'acord en tu en moltes coses, però després d'estar vivint a Barcelona, estic convençut d'un parell de coses que supose no te faran gens de gràcia:

Per sort o per desgracia parlem la meteixa llengua que els catalans. Aixo ara mateixa no m'ho pot discutir ningú, i es igual que en argentina o mexic també parlen castellà. (Respecte a les normes de com hem d'escriure: això es un altra discusió que ara no te trellat).

El País Valencià ha perdut amb el PPSOE la seua identitat. Hem perdut la nostra identitat com a poble, pero continue sense entendre eixe odi que li teniu molts valencians als catalans. Jo te puc asegurar que no mos van a furtar la paella, ni la pilota ni res per l'estil. Jaume I, mos pese lo que mos pese, era català. I va crear lo regne de valencia i el de les illes, perque era un rei modern (dir que era millor lo regne de valencia que el principat de catalunya es tonteria, mos van conquistar els del principat) i la particularitat es que el regne de valencia se va repoblar de catalans i aragonesos. Jaume I va fer un regne "independent" o "autónom" pa que els aragonesos no se feren en tot el poder ací.

I evidentment la millor literatura catalana se va fer al regne de valencia, i moltes innovacions gràcies a la convivència amb els àrabs (que no va pasar al principat) però crec que tots els nacionalistes d'esquerres, ecologistes, no hem de mirar amb enveja als catalans, a mi no me fan por, no podem renunciar de les nostres arrels, i si compartim cultura en algú es en els catalans i els mallorquins. Per a mi, la putada, és el nom de la llengua, que no hem sabut acceptar per nosaltres, i fer nostre, el terme "català".

No se xaval, pense que tu tens que ser de la capital o de propet, perque si viatges per tot el país valencià (a mi m'agrà més país que comunitat autonoma, que vols que te diga) te donaras conter que moltes de les coses que dius no tenen sentit.

11:26 AM  
Blogger sense trellat said...

Este Tabe es un moniato no sap ni el que diu.

12:51 AM  
Blogger sense trellat said...

I si ta d,agust estaves ahi a Barcelona perque no et vares quedar si damunt com tu dius
parles igual que ells. VIXCA VALENCIA LLIURE

12:55 AM  

Post a Comment

<< Home

naciovalenciana@hotmail.com